Billige forbrugslån - Find de billigste forbrugslån her

Formålet med denne blog er at gøre det nemt for dig som forbruger, at finde frem til de steder, hvor du nemt kan finde billige forbrugerlån. Samtidig gennemgår vi nogle af de ting, du bør være opmærksom på inden du optager lånet.

Vi har desuden fundet en masse firmaer og links, hvor du kan ansøge om et billigt forbruglån - Klik her for at se listen med udbydere af forbrugslån

Hvad er forbrugslån
Et forbrugslån er, som navnet antyder: Et lån til forbrug.
Man kan typisk optage lånet meget hurtigt, man bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til, og oftest ydes lånet uden at der skal stilles nogen form for sikkerhed.
Det betyder også, at der som oftest er store procentmæssige omkostninger forbundet, med at optage et billigt forbrugslån.
Det er derfor meget vigtigt, at man gør sig det helt klart, om ens økonomi kan klare disse omkostninger.


Gode råd om billige forbrugslån
  • Inden du beslutter dig, bør du altid undersøge markedset grundigt, og indhente nogle forskellige tilbud. Som udgangspunkt starter du i din egen bank, og hører hvad de kan tilbyder dig af forbrugslån. Ud fra det, kan du så prøve andre steder, for at se om der er penge at spare.
  • Hvad er de årlige omkostninger i procent(ÅOP) - Du kan desuden tjekke den samlede årlige pris på lånet ved hjælp af onlinebregneren på: aaop.dk
  • Kig på den samlede pris pr. år, og vurder om det kan betale sig.
  • Lånet skal tilbagebetales på et tidspunkt, så du skal være opmærksom på, at du måske i en periode fremover vil have færre penge til dig selv
  • Brug din sunde fornuft, når du sammenligner tilbud. Intet er gratis, så lad være med at hoppe på ikke smarte reklame fif, og vurder i øvrigt, om du overhovedet har råd og behov for at optage et af de billige forbrugslån

Forskellige typer af forbrugslån
Der findes forskellige typer af de billige forbrugslån, her er de mest alm:
  • kontokort eller kreditkort med et fast beløb til rådighed
  • kreditkøb - f.eks. køb af varer, som så betales tilbage efterfølgende
  • Kontantlån - Her får du enten pengene i hånden eller evt. indsat på din alm konto

Årlige omkostninger på lånet(ÅOP)
De årlige omkostninger i procent, fortæller dig, hvor meget det koster at have forbrugslånet. Du skal ikke kun tjekke renterne, der kan også være gebyrer, oprettelsesomkostninger, som du skal være opmærksom på. Ifølge loven skal ÅOP oplyses, så det er vigtigt at du tjekker de forskellige lånetilbud i forhold til ÅOP.

Tilbagebetaling af forbrugslånet
Ja, vi kommer ikke uden om, at alle lån før eller siden skal tilbagebetales. Som tidligere beskrevet, er det en god ide, hvis du gør dig det klart, at der kan komme perioder, hvor du ikke har det samme rådighedsbeløb pga tilbagebetalingen.
Hvis du ikke har råd til at betale dit forbrugslån tilbage, så kan du modtage op til 3 rykkere, derefter kan sagen gå videre til inkasso. Men det kunne dog være en ide, at forsøge at lave en aftale med det firma, hvor du har optaget lånet. Det kunne være at betalingen kunne udskydes eller lignende indtil du har råd.
Men som udgangspunkt, bør du slet ikke optage et af de billige forbrugslån, med mindre du er sikker på at du har råd til at betale lånet tilbage.