Kviklån

Hvis du leder efter et godt kviklån, finder du her både praktiske informationer om at låne penge samt en oversigt med henvisninger. Det er om at holde tungen lige i munden, fordi de bedste tilbud og muligheder ikke altid er lige om hjørnet. Der er masser af muligheder for at finde et kviklån både fra banker, finansieringsselskaber og private firmaer.
At finde det bedste kviklån kan være som at finde en nål i en høstak, men det kan være alle anstrengelserne værd. Det er en god ide først at gøre sig klart, hvad det er, man ønsker. Er det at få penge på sin konto på kortest mulig tid? Eller er det det billigste mulige lån, som er første prioritet?


Få hurtigt svar
Det tager kun et øjeblik at udfylde låneansøgningen, og derefter kan man som regel forvente et svar efter kun ca. 15-30 minutter. Efter at være blevet godkendt til lånet, vil der typisk gå 2-3 dage, inden man kan forvente pengene på sin konto. Der skal f.eks. skrives låneaftale, som skal underskrives. Endnu kan man ikke bruge digital underskrift. Det ”allerkvikkeste” kviklån får man ved at sende en sms med nogle få oplysninger. På få minutter får man svar på låneansøgning, og igen efter endnu et par minutter er pengene på kontoen. Indimellem kan man endda være så heldig at kunne låne kr. 500 gratis i 14 dage. Vær opmærksom på at disse sms-lån kun er lån på ca. 500-3000 kr. Med en kort løbetid. Lånene er ekstremt dyre med renter over 30%. Vær altid opmærksom på ÅOP – årlig omkostninger i procent.
En anden form for lån er forbrugslån optaget hos private firmaer som stormagasiner og forskellige forretningskæder. Men vær også her opmærksom på ÅOP som kan løbe helt op i næsten 40%. Hvis man på forhånd ved, at man får brug for et lån, er det billigste at planlægge lånet i god tid, før du skal bruge det. Jul og konfirmationer planlægges jo også i god tid, og så er der mulighed for at shoppe rundt på nettet til forskellige banker eller allerbedst at tale med sin egen bank. Her er chancen for et billigt lån størst, og hvis man oven i købet kan stille sikkerhed, bliver lånet endnu billigere. Hvis man er registreret i RKI eller anden kreditinformation kan det være svært at låne, men ikke altid umuligt, det bliver dog rigtig meget dyrere. Det er let at finde et kviklån, men det skal betales tilbage. Så brug noget tid på nettet, der er masser af informationer og gode råd.

Hvordan fungerer kviklån
Der er i dag mange forskellige muligheder for at låne penge online og en af de mere og mere almindelige måder er, at optage et kviklån. Et kviklån, er et lån, hvor du på ganske kort tid og uden ret meget dokumentation, kan optage et lån. Du kan for det meste have pengene indenfor en uge, hvilket er ganske godt, hvis du sammenligner med, hvor lang tid det tager at få godkendt et lån i en bank. Du kan med andre ord spare tid ved at optage et kviklån online – Deraf navnet. En fordel ved kviklån, er at du kan sidde hjemmefra og undersøge dine lånemuligheder på nettet. Du kan sidde i ro og mag og finde ud af, hvilken udbyder er den helt rigtige for dig og hvem du vil låne dine penge hos. Det hele sker ved ganske få klik. Du kan desuden undersøge fordele og ulemper ved den enkelte låneudbyder samt sætte dig godt ind i alle regler, så der ikke er noget, der kommer bag på dig, hvis du vælger at optage et kviklån.

Hvorfor kviklån?
Du kan bruge et kviklån til mange ting – det er helt op til dig. Måske står du og mangler penge til udbetaling på en bil eller en motorcykel. Det kan også være, at du mangler nogle penge til at købe fødselsdagsgaver og julegaver for. Så er kviklån en oplagt mulighed. Du optage lån i forskellige størrelser og der bliver ikke stillet spørgsmål ved, hvad du vil bruge pengene på, som der altid gør i banken. Dermed er det helt op til dig selv at afgøre, hvordan du vil bruge pengene og hvornår.
Et kviklån vil ofte være at foretrække, hvis der er tale om mindre ting, som du ønsker at købe. Det kunne også være en rejse til Thailand, eller et nyt fladskærms-TV – valget er dit.

Hvad koster et kviklån?
Som med alle andre lån, så er det ikke gratis at låne penge. Ved et kviklån betaler man ofte en højere rente, end ved et banklån, da låneudbyderen løber en større risiko. De stiller ikke nær de samme krav til sikkerhed, som din bank eksempelvis ville og dermed kan de jo risikere, at de ikke får deres penge igen. Hvis du skal bruge pengene i en kort periode, så kan et kviklån være fornuftigt, da det dermed ikke er så dyrt endda. Det kan dog være en god idé at tale med din bank først, da du eventuelt kan få et billigere lån der.
Det er vigtigt at være helt sikker på, at du har forstået reglerne for et kviklån, før du tager det. Sørg for at sætte dig ind i omkostninger og gebyrer, før du kaster dig ud i at låne penge online. Det giver dig de bedste lånemuligheder og de bedste vilkår.
Det, som du skal holde øje med, er ÅOP, som er de Årlig Omkostninger i Procent. Det er det reelle tal, som du kommer til at betale i renter og derfor er det det mest sammenlignelige af de tal, du bliver oplyst. Det tal skal låneudbyderen altid oplyse.