Billån - Find et billigt billån online

De fleste skal ud og optage et billån, når der skal købes ny bil. Især hvis der er tale om en fabriksny bil, så er de de færreste, som har 200000-400000 kr liggende, som kan bruges til bilkøbet. Etbilån optages typisk i den bank, hvor man i forvejen har sine aktiver og evt andre lån.
Men det er måske ikke altid den billigste løsning...?

Billige billån
Der er mange lånefirmaer, som tilbyder billige billån, eller i hvert fald reklamerer med det. Men der er nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på, hvis du overveje at optage et billigt billån udenom din bank.
Gode råd:
  • Få tilbud på billån flere forskellige steder.
    Der er ikke noget galt i at henvende dig flere forskellige steder, og bede om et godt tilbud på et billigt billån. Du ville jo ikke tøve med at gøre det samme, hvis du feks skulle hyre en håndværker.
  • Sammenlign billån tilbuddene
    Når du har feks 5 forskellige tilbud, så er det vigtigt at du sammenligner dem rigtigt. Få evt en ven eller familiemedlem til at hjælpe dig med at gennemskue lånebetingelser og priser.
  • Har du andre låne muligheder
    Hvis du feks ejer dit eget hus, og der er friværdi, så er det næsten altid billigere, at låne i huset i stedet for at optage et alm billån. Hvis du låner i friværdien, kan du selv bestemme, hvad du vil bruge pengene på, og du kan således sagtens bruge penge på bilkøb.

  • Leasing i stedet for køb
    Du kan også overveje muligheden i at privatlease en bil i stedet for at købe den. Her kræver det typisk kun en lille udbetaling, og derefter en mdr betaling. Leasing aftalerne er de senere år blevet langt mere attraktive end tidligere, så det kan være, at det er en bedre mulighed for netop dig.

Billån beregning
De fleste lånevirksomheder har en hjemmeside, hvor kan kan beregne på et billån. Dette kan som regel kun bruges som et fingerpeg, og du kan muligvis få forhandlet dig frem til en bedre aftale. Men ved at lave en billåns beregning, kan du nogenlunde se dig ud af, hvilke firmaer der tilbyder dig de bedste vilkår. Derved kan du også bruge det til, at vurdere hvilke firmaer, som du skal bede om billån tilbud fra.

Rente på billån
En af de allervigtigste faktorer, som du skal kigge på er renten på billånet. Renten bestemmer hvor meget du skal betale, for at låne pengene, og der er derfor stor forskel på om renten er 1 eller 2 procent højere eller lavere.
Renterne på billån ligger typisk fra 5 % og opefter. Den vigtigste faktor som bestemmer renten er hvor stort et beløb du ønsker at låne - Jo større billån, desto lavere rente.